2 December 2008

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ......................

Γιατί; Μα γιατί;;; Τι έχουμε κάνει για να αξίζουμε τέτοια συμπεριφορά; Γιατί δεν μας σέβονται; Γιατί δεν μας σκέφτονται κ εμας λίγο; Τι κάναμε; Σκέφτονται κ λογαριάζουν μόνο τον εαυτό τους. Αυτό λέγεται αδικία. Και δεν θα πάψει να υπάρχει....
Και φυσικά μιλάω για τους αξιολάτρευτους καθηγητες που τόσο αγαπάμε και τόσο μας ΄νοιάζονται΄.Νομίζουν ότι μπαίνοντας στην αίθουσα μπορούν να κάνουν το μάθημά τους ανενόχλητοι, χωρίς να υπολογίζουν τους τριάντα μαθητές που βρίσκονται στην τάξη. Δεν μας σκέφτονται. Φαίνεται άλλωστε. ''Τα ψυχολογικά σας δεν έχουν καμία σχέση με τα μαθήματα''. Και ποιος σας είπε ότι αυτό που παιρνάμε καθημερινά, δουλεύοντας πιο σκληρά απο κάθε άλλο εργαζόμενο, δεν επηρεάζει την ψυχολογία μας και το πως συμπεριφερόμαστε;;;;; ''Δεν έχετε δικαίωμα να κάνετε αυτό, δεν έχετε δικαίωμα να κανετε το άλλο''.Ορίστε;; Πως είπατε;; Προφανώς δεν ξέρετε τι σημαίνει δικαίωμα. Μάλλον δεν θα υπάρχει στο λεξιλόγιό σας.Πολύ πιθανόν.
Για να λέμε όμως την αλήθεια κάπου φταίμε κ εμείς. Είμαστε παρορμητικοί, επιπόλαιοι, ατίθασοι που όμως ξέρουμε να σεβόμαστε τους άλλους. Ανεξαρτήτως ηλικίας. Πρέπει να γνωρίζεις τον άλλον πολύ καλά για να πεις ότι τον ξέρεις. Δεν αρκεί να μπεις στην τάξη για σαράντα λεπτά, να τον σηκώσεις για μάθημα, ή να του κάνεις παρατήρηση. Πρέπει πραγματικά να τον γνωρίσεις. Έτσι αποδεικνύεται ότι αγαπάς τη δουλειά σου και ότι ενδιαφέρεσαι για τους άλλους.
Αδικία. Δεν πρόκειται να ακουστούμε εκεί που θέλουμε. Στο σύνολο όμως αυτό υπάρχουν και εξαιρεσεις. Αλλά δυστυχώς δεν φαίνονται. Θέλουν αλλά δεν μπορούν. Συμφέρον. Έχω μάθει -και ξέρω ότι δεν είμαι μόνο εγω- ό,τι θέλω να το διεκδικώ. Αρκεί να συμβαδίζει με τις αξίες μου και τα πιστεύω μου. Πώς όμως να επιτευχθεί αυτό όταν δεν σε αφήνουν να αναπνεύσεις, να εκφραστείς. Φυσικά δεν είμαι εγώ το άτομο που θα προτείνει λύσεις σ'αυτό το Χ.Α.Ο.Σ. Το μόνο που μπορώ να πω είναι τα εξής:
''Είμαστε άνθρωποι. Όχι ζώα. Αν και στα κατοικίδιά σας μάλλον συμπεριφέρεστε καλύτερα. γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να σας μιλήσουν και να σας πουν τι νιώθουν, τι γνώμη έχουν γαι εσάς. Πάντα εμείς βγαίνουμε οι χαμένοι, γιατί έχουμε μάθει, σαν παιδιά που είμαστε, να λέμε την αλήθεια ωμή, όπως την βλέπουμε στην πραγματικότητα. Δεν φοβόμαστε να φέρουμε αντίρηση και να πούμε τα πράγματα με τ'όνομά τους. Αλλά αυτό είναι που σας τρομάει. Η αλήθεια. Γι' αυτό έχετε φθαρεί. Φοβάστε να την αντικρίσετε''.......

sailor moon......

No comments: